Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Győzelemmel kezdtük meg a tavaszi szezont!!!

2012.03.18

Megkezdődtek a szabadkai liga tavaszi küzdelmei, melyet már oly sokan vártunk. Csapatunk a sereghajtó Szabadka csapatát látta vendégül. Ha a statisztikákra tekintettünk egyértelmű moholi győzelem volt jósolható. Hiszen a vendégek ebben a szezonban még soha nem győztek idegenben és csupán 8 gólt tudtak szerezni. Ezzel szemben a moholiak 8 hazai mérkőzésükből ötöt meg tudtak nyerni 16 lőtt góllal. Ezeket figyelembe véve talán mindenki könnyű hazai sikert várt.

 

A Bácska a következő kezdő csapattal lépett pályára: Matkovic, Dongó, Jaksic, Jelic (c), Banjeglav,  B. Matkovic, Kobijski, Szécsényi, Baltai, Korac, Péter.

A megszokott kezdő csapatból hiányzott Bilbija, aki a téli átigazolási időszakban elhagyta együttesünket. Világos egy súlyos sérülést szedett össze a felkészülési időszakban, nem tudni mikor épül fel teljesen. Erősítésként Baltai érkezett, aki rögtön a kezdők közt kapott helyet, valamint trénerünk Barta Ottó is beállt a csatasorba, hogy ily módon is a csapat hasznára legyen.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, az első helyzet Péter előtt adódott, aki 15 méterről próbálkozott lövéssel, de nem találta el igazán jól a labdát így az mellé szállt. A vendégek gyorsan átvették a kezdeményezést s 9. percben egy jobboldali kiugratást követően kapusunknak kellett bravúrral szögletre menteni. A szögletet követően a kifejelt labdát az ellenfél középpályása rúgta kapura s felső lécet találta el. A 20. percben Baltai adott középre ahol Szécsényi érkezett s alig ment mellé fejese. A következő percekben főleg mezőny játék folyt, Koracnak volt egy - két távoli próbálkozása, ami elkerülte a kaput. A félidő hajrájában Banjeglav vette le a labdát úgy 20 méterre az ellenfél kapujától, majd lőtt, de az ellenfél kapusának sikerült kitornázni a labdát. Így  0 - 0 -ás eredménnyel vonulhattak az öltözőbe a fiúk. A szünetben Baltai helyére Barta érkezett. Ez jó döntésnek bizonyult ugyanis a 49. percben megszületett a hazaiak vezető találata. A jobb sarokból elvégzett bedobást Barta kezelte le, középre adott, ahol Péter érkezett s  azonnal lőtt, de a kapusban elakadt a lövés, a labda viszont Szécsényi elé került aki 2 méterről nem hibázott. 1 - 0. A gólt követően mondhatni passzív játék alakult ki. Nem volt említésre méltó esemény. A 72. percben szögletet végeztek el a moholiak. Lökdösődés alakult ki s B. Matkovic megütötte az ellenfél egy játékosát. A bíró ezt sárga lappal jutalmazta. Ezt azonban az ellenfél kevesellte s heves számonkérésbe kezdett, melynek eredményeként a bíró 2 piros lapot mutatott fel a szabadkaiaknak. Így végül 9 emberre fogyatkoztak. Ezután már könnyebben alakította ki helyzeteit a Bácska, de gólt nem sikerült szerezni. A 90. percben aztán Jaksicot is leküldte a bíró, mikor visszahúzta ellenfelét. A mérkőzés utolsó pár percére Péter helyett Ódri érkezett. Egy előre ívelt labdával rögtön 100 %-os helyzetbe is került Ódri s mindent eldönthetett volna de 10 méterről nem tudta eltalálni a kaput. Így maradt az 1 - 0-ás végeredmény.

Sikerült itthon tartani a 3 pontot. Ezzel a sikerrel előre léptünk a táblázaton egy helyet. Így most az ötödik helyet foglaljuk el hét pont lemaradással a listavezető Proleter mögött. Következő mérkőzésünket egy hét múlva rendezik Njegos ellen.

 

HAJRÁ BÁCSKA!!!

 

Madi